Ipsos je partnerem České asociace umělé inteligence

sobota, 4. května 2024, 07:55 Aktuality, Výzkum MediaGuru

Ipsos navazuje partnerství s Českou asociací umělé inteligence, cílem je edukace o možnostech AI na českém trhu. 

Zdroj: Unsplash

Zdroj: Unsplash

Výzkumná agentura Ipsos uzavřela partnerství s Českou asociací umělé inteligence (ČAUI) s cílem posílení odborné synergie v oblasti edukace o vnímání a možnostech využití umělé inteligenci na českém trhu.

Společným snažením obou subjektů je jednak rozšiřování povědomí o teoretických konceptech využití umělé inteligence a jejich vnímání firmami i širokou veřejností, jednak také datově podložené sdílení  příkladů dobré praxe.

Konkrétní náplní partnerství bude společná publikační činnost, spolupráce na konferencích, seminářích a workshopech pořádaných oběma subjekty. Česká asociace umělé inteligence bude působit jako profesní garant aktivit Ipsos při aplikaci umělé inteligence, recipročně pak Ipsos coby garant na poli výzkumu a analýzy dat.

„V partnerství s Českou asociací umělé inteligence vnímáme celou řadu synergických efektů souvisejících s využitím našich mezinárodních i lokálních studií věnujících se tématu umělé inteligence, stejně jako v oblasti dalšího vzdělávání,“ komentuje nové partnerství Jakub Malý, Managing Director Ipsos. 

„Partnerství s globálním lídrem v oblasti průzkumu trhu a veřejného mínění otevírá naší asociaci  příležitost kontinuálně zkoumat, jak umělou inteligenci vnímají české firmy a široká společnost,“ dodává Lukáš Benzl, ředitel ČAUI. 

-stk-